sushi
benodigheden :
1. 300 gram sushirijst
2. 6 eetlepels rijst azijn
3. 2 eetlepels suiker
4. 1 theelepel zout
5. 6 vellen Nori [Japans zeewier]
6. verse rauwe tonijn in lange dunne repen
7. rauwe of gerookte zalm in lange dunne reepjes
8. gerookte kifilet in lange dunne repen
9.komkommer in lange dunne repen
10. wortel in lange dunne reepjes
11.avocado in lange dunne reepjes
12. bos uitjes in lange dunne reepjes
13. Japanse so ja saus
14.Wasabi
15. Sushimatje
zorg dat de rijst eerst een uur in de koelkast heeft gelegen doordat het afgekoeld is.
1. spoel de rijst helemaal af totdat er haast geen troebel meer in het water komt.
2. Kook de rijst dan zoals de instructies op het pak.
3. los suiker en zout op door een poosje het door elkaar te roeren
4. doe de rijst vervolgens in een ondiepe schaal sproei er azijn over heen en roer dit.
5. laat de rijst afkoelen tot kamertempratuur
6. leg een doek over de kom heen zet dit niet in de koelkast !!!!
7. pak de sushi matjes en snij de norimatjes door de helft
8. pak de nori en leg dat dan op het Sushimatje maak vervolgens je hand een beetje nat en pak enn klein handje rijst.
9. verdeel dit dan over het matje niet te dik !
10. smeer dan met je vinger een beetje wasabipasta op de rijst leg er dan wat ingrediënten op zoals
komkommer met kipfilet en een reepje wortel met zalm
11. rol het dan op en snij het in 3 gelijke stukken zorg er wel voor dat je het matje en de nori allebij tegelijk pakt
nu ben je klaar !
eetsmakkelijk

kippensoep
1 je kookt eerst de kip goed en dan zet je water op dat moet beginnen met koken
2 ondertussen kun je beginnen met het plukken van de kip nie
t al te grote stukken maar ook niet te klein
3 als het water kookt kun je het kippensoeppakje er in gooien
4 dat moet je even in laten trekken
5 dan gooi je de kip er ook bij in
6 en er moet ook een blokje boillon bij in alleen proef eerst naar de smaak anders word het te sterk
7dan moet je de fermecelli er bij in ook weer niet te veel en te weinig.
8 het is ook altijd nog lekker om een stokbroodje er bij te doen

pasta
laten we beginnen. Pak een pan doe daar water in en laat dat staan op het vuur totdat het begint te koken {borrelen}. Als dat gebeurt gooi de pasta er in. Laat dat even staan op een niet al te hoge stand maar ook niet te laag. Pak dan een snij plank pak de komkommer haal het schil er van af en begin dat in kleine stukjes te snijden ongv. de helft van de komkommer. Als je dat gedaan hebt pak je de tomaten snij die eerst door de helft en dan de helft nog een keer door de helft. Pak dan de augurk doe dat ook in minie stukjes doe er ongv. 3 augurken in. Gooi dit allemaal in een bak. Als je dat hebt gedaan. proef je even als de past goed is als het een beetje slapjes is dan is het goed. Als het goed is leg je de pasta in een zeef. Als je dit hebt gedaan. Pak je de vetakaas daar doe je 2/3 eetlepelscheppen van in. Pak dan de pasta doe dat er ook bij in. Dan even goed roeren, en je pasta is klaar !
benodigheden
1. koop een kippensoeppakje in de supermarkt
2. boullion
3. fermecelli
4 kip
5 stokbrood
benodigheden
1. pasta
2. paprika
3. vetakaas
4. tomaat
5. komkommer
6. augurk

benodigingen
1. aardappelschijfjes[kan ook gewoone aardappels]
2. boontjes
3. kifilet
4. geraspelde kaas
overschotel
1. pak een overschotelsbak en pak dan de aardappelsschijfjes of de aardappels.
2. als je aardappels hebt moet je die in kleine schijfjes snijden en als je schijfjes hebt leg je die alvast op de bodem.
3. als je dit heb gedaan pak je de boontjes en snij je de laatste puntjes van de boontjes er af. en knak je die 1 keer door de midden, en dan leg je dit op de aardappels
4. en als je dat hebt gedaan pak je de aardapelschijfjes nog een keer en dat doe je er nog een keer over heen,en dan de kipfiletstukjes er over
5. als laatste pak je de geraspelde kaas en strooi je dat erover heen, EETSMAKELIJK
Maak jouw eigen website met JouwWeb